Bliksemstage bij Van Kuilenburg

Bliksemstage bij Autobedrijf van Kuilenburg

 

Wat wil ik later worden? Is een baan in de techniek iets voor mij? Welke opleiding heb ik daarvoor nodig? Negen leerlingen van Het Trajectum College zochten het uit tijdens een Bliksemstage bij Autobedrijf Van Kuilenburg.

 

Het project Bliksemstage van JINC is een bedrijfsbezoek van een dagdeel, waarbij leerlingen kennismaken met bedrijven en beroepen.Tijdens het bezoek kregen de leerlingen eerst een introductie presentatie over het bedrijf. Gevolgd door een rondleiding, hierbij konden de leerlingen meekijken en vragenstellen aan bijvoorbeeld een monteur. Als laatste mochten de handen uit de mouwen en gingen de leerlingen een band verwisselen.

 

Door de leerlingen mee te nemen naar bedrijven en ze te laten ervaren hoe het werkt, worden ze gestimuleerd om over hun toekomst na te denken. Dit is hard nodig, aangezien duizenden jongeren opgroeien in een kleine wereld met weinig rolmodellen en kansen. Ze hebben vaak geen idee wat ze kunnen worden en beheersen sociale vaardigheden onvoldoende.

 

Bliksemstage
Het project Bliksemstage is een initiatief van JINC. JINC laat leerlingen in allerlei projecten kennismaken met het bedrijfsleven. De leerlingen ervaren wat voor beroepen er zijn en welke (sociale) vaardigheden ze nodig hebben op de arbeidsmarkt. Het doel: een juiste studiekeuze, minder kans op schooluitval en beter zicht op werk.

Jaarlijks worden hiermee ruim 15.000 basisschool- en vmbo-leerlingen van 8 tot 16 jaar bereikt. Ruim 500 bedrijven en instellingen doen mee in projecten. Ze stellen bijvoorbeeld bliksemstageplekken beschikbaar en leveren trainers en coaches. Inmiddels is JINC actief in Amsterdam, Utrecht en Haarlem.

 

Meer weten over JINC? Ga dan naar www.jinc.nl