Team van Kuilenburg

Historie

Autobedrijf van Kuilenburg is in 1978 opgericht door Kees Van Kuilenburg op een industrieterrein in Maarssen. Hij had alleen een gereedschapskist en twee duizend gulden schuld. Een paar jaar later verhuisde hij naar het Jansveld in het centrum van Utrecht, waar zijn zoon Wouter al op vroege leeftijd meewerkte in de werkplaats. Toen Wouter 14 jaar was kocht hij zijn eerste auto voor 300 gulden, poetste de auto op en verkocht deze vervolgens weer voor 600 gulden. Het verkopen zat hem al jong in het bloed. Na zijn eindexamen komt hij definitief bij zijn vader in het bedrijf werken en volgt hij jarenlang in de avonduren en weekenden verschillende cursussen en trainingen.

In 1993 verhuisden vader en zoon naar de Nigerdreef in Utrecht waar de zaken een aantal jaar goed gaan. Kees van Kuilenburg had nooit de ambitie om een groot bedrijf op te zetten, hij stond samen met één monteur in de werkplaats. De administratie regelde zijn vrouw en Wouter deed alles er omheen zoals de in- en verkoop van auto’s.

In 1997 overleed Kees van Kuilenburg op 54-jarige leeftijd plotseling. Wouter was 29 jaar, net getrouwd en zijn vrouw was hoogzwanger. Hij was er helemaal niet klaar voor om het bedrijf over te nemen. Zijn vader dacht nog lang niet aan stoppen, dus er was zoveel wat Wouter nog niet wist.

Zijn vader verliezen, zelf vader worden en voor heel veel geld een bedrijf overnemen, dat waren heftige tijden.

Vader van Kuilenburg werkte altijd voor twee, dus het was gigantisch druk. Gelukkig kwam de zus van Wouter, die als bijbaan al twee dagen in de zaak werkte, met het plan om haar rechtenstudie voor een jaar stil te leggen om mij te helpen. Zo kon Wouter de werkplaats weer in. Uiteindelijk is dat jaartje twintig jaar geworden. Wouter breidde de werkzaamheden uit, nam medewerkers aan en bouwde een universeel autobedrijf op waar hij tot de dag van vandaag trots op is.

 

“Dit is gelukt omdat ik écht passie heb voor het vak. Er stroomt olie en benzine door mijn aderen. Ik word nog steeds ontzettend blij van mooie auto’s. Ook het werken met klanten geeft mij heel veel energie. Dat mensen weten dat ze op ons kunnen rekenen omdat wij het altijd regelen, daar doen wij het voor.” - Wouter van Kuilenburg, eigenaar Autobedrijf van Kuilenburg

 

 

Team bosch car service

Uw auto is bij Bosch Car Service in goede handen